Všeobecné informácie

Plemeno: Buvoli (ázijský a kafír)

Pin
Send
Share
Send
Send


Málokto vie, že byvolovia žijú nielen v Afrike a Ázii, ale že sú skrotení nielen ako býčie mäso, ale aj na orbu pôdy, ako aj na získanie zdravého tuku.

Tieto zvieratá, napriek svojej impozantnej veľkosti, sú veľmi priateľskí a pokojní tvorovia.

Väčšina predstaviteľov a oko nevedie smerom k osobe, ak k nim príde s dobrými úmyslami a neodstráni život ani slobodu.

Všeobecné vlastnosti byvolov

Buffalo - masívny prežúvavcov, ktorý je súčasťou raticovej tímu. Pýchou týchto predstaviteľov sú ich duté rohy, ktoré nevyrastajú, ale do strán, a prichádzajú v rôznych tvaroch a veľkostiach, v závislosti od plemena byvolov.

Najbližší príbuzní byvolov sú gaurs, batengi a cuprey. Tento pohľadný muž žije výlučne v horúcich krajinách, chladné zimy a silné severné vetry sú pre neho smrteľné, preto nie je možné stretnúť divokého byvola na území Ukrajiny a Ruska. Vo väčšine krajín výskytu biotopov je lov byvolov zakázaný na úrovni práva, pretože v posledných rokoch sa počet obyvateľov všetkých plemien v dôsledku globálneho otepľovania a odtoku vody v biotopoch divokých býkov rýchlo znížil.

Tieto rohaté artiodaktyly sú stádo zvierat a je na to dobrý dôvod: samotný človek sa nemôže postaviť v boji s divokým dravcom, ale v stáde je obrovská pravdepodobnosť, že bude možné vystrašiť nepriateľov svojou obrovskou veľkosťou a inými divokými druhmi. Zvieratá sa len báli napadnúť takúto pohodu.

Hlava rodiny je najzrelejšia žena, preto v týchto býkoch vládne matriarchát. Hospodárske zvieratá celej rodiny môžu dosiahnuť až 800 zástupcov (počet hláv závisí od plemena).

Mnohí považujú buffy za agresívne kvôli ich veľkej veľkosti a tvrdému vzhľadu, ale márne. Dokonca aj vo voľnej prírode, muži a ženy sú úplne ľahostajní, samozrejme, ak ich životy nie sú v ohrození. Väčšinu dňa stádo sa vykonáva pri zalievaní a zvyšok voľného času vyhrievajú v tieni, jesť trávu.

Africký byvol

Najobľúbenejším zástupcom, ktorý aj dieťa spozná, je africký.

Tento zástupca husto usadil celý kontinent a cíti sa skvele v horúcom tropickom podnebí. Ako to vyzerá a koľko váži:

  • Hmotnosti. Tam sú veľké, svalnatú postavu a pôsobivé hmotnosť: muži - asi 1200 kg a samica - 750 kg.
  • výška, Dospelé zviera môže dosiahnuť 2 metre.
  • Dĺžka tela Čím starší zástupca, tým viac rastie. Maximálna dĺžka karosérie - 5 m.
  • Horn. Pýcha afrického byvola: vo forme sa podobá tvaru luku na streľbu. Na hlave vytvárajú hustý štít pre boj, priemer najširšej časti je asi 35 cm, ostré konce sú vyvýšené.
  • Vlna. Hrubý, hustý, čierny alebo tmavo sivý.
  • Kde žije: Toto plemeno žije výhradne v Afrike, ktoré sú rozložené po celej prakticky celý kontinent (v miestach, kde dostatok greeny pre potraviny a vodu). Vedci, ktorí sledujú populáciu tohto zvieraťa, tvrdia, že stáda afrického byvola boli pozorované aj v nadmorskej výške 2500 m.
  • Aké zdroje sa týkajú: Divoké býky sa snažia tráviť a listy stromov, ktoré môžu dosiahnuť. V deň, jeden človek môže žuť na množstvo trávy, čo je 2% z hmotnosti svojho vlastného tela.
  • populácia: Buvoli, podobne ako všetky africké voľne žijúce zvieratá, boli čiastočne zničené človekom, ale po zákaze lovu pre toto zviera sa obyvateľstvo začalo postupne oživovať. V súčasnosti žije na území Afriky viac ako 1 milión divých predstaviteľov a tento počet sa postupne zvyšuje každý deň.

Ázijský (indická voda) byvol

Indický býk je jedným z najväčších predstaviteľov.

Tieto býky sú častejšie domestikované, pretože sú to mliečne zvieratá. Ako to vyzerá a koľko váži:

  • Hmotnosti. Má masívne veľké svalnaté telo, priemernú hmotnosť samcov - 1200 kg, ženy - 900 kg.
  • výška, Asi 2 metre.
  • Dĺžka tela Priemerne 3–3,5 metra.
  • Horn. Veľké, vzadu a vztýčené. U samcov môže dĺžka dosiahnuť 2 metre, u žien sú oveľa menšie alebo úplne chýbajú.
  • Vlna. Hrubý, hustý, čierny alebo tmavo sivý.
  • Kde žije: Vo voľnej prírode zvierat možno nájsť po celej Ázii, ale je najviac obyčajný v Indii, Thajsku, na Srí Lanke a Kambodži. Domesticated zástupcovia sa nachádzajú v Austrálii, rovnako ako v teplej ruskej a ukrajinskej oblasti.
  • Aké zdroje sa týkajú: Tento druh rád žuť trávu a listy nízko rastúcich stromov, ako aj niektoré druhy rias.
  • populácia: Zviera je veľmi časté, v Ázii je asi 10 tisíc divokých rohatých rodín.

Anoa (trpasličí byvol)

Neobvyklé, ale veľmi roztomilé plemeno býkov, ktorého hlavnou črtou je nízky, dokonca trpasličí rast. Ako to vyzerá a koľko váži:

  • Hmotnosti. Muži Anoas zriedka získajú viac ako 300 kg a samičky 250 kg.
  • výška, Priemerná výška samca je 80 cm, samice sú o niečo nižšie - asi 60 cm.
  • Dĺžka tela Priemerne dosahuje 160 cm.
  • Horn. Relatívne malý: 20–25 cm, orientovaný smerom nahor (ako v antilope) a má charakteristický ohyb.
  • Vlna. Hrubá, hustá, od hnedej po čiernu.
  • Kde žije: Anoa je domovom Indonézie. Žijú na ostrove Sulawesi, na Vysočine (viac kompaktné rozmery) a na rovinách. Tiež nájdený v Afrike.
  • Aké zdroje sa týkajú: Diéta zahŕňa trávu a listy kríkov, plody niektorých nízkych stromov.
  • populácia: V posledných niekoľkých desaťročiach sa počet obyvateľov prudko znížil, najmä v dôsledku odlesňovania a pytliactva. V súčasnosti však indonézske úrady zakázali loviť tieto zvieratá, ako aj zničiť zelené plochy v ich biotopoch, takže počet jednotlivcov postupne rastie.

Plemeno Tamarau je veľmi podobné svojim indonézskym príbuzným - plemenu Anoa. Ako to vyzerá a koľko váži:

  • Hmotnosti. Maximálna hmotnosť dospelých je asi 300 kg.
  • výška, Tamarau má výšku asi 0,8 metra.
  • Dĺžka tela Dĺžka celého tela je 160 cm.
  • Horn. Vertikálne, husté a hrubé, dlhé 30 cm.
  • Vlna. Hustá, sivá-čierna alebo hnedá.
  • Kde žije: Miniatúrne tamarau žije na ostrove Mindoro (Filipíny), a to ako v horách, a na rovinách.
  • Aké zdroje sa týkajú: Tento byvol je žuvanie trávy, listov stromov, ovocia a niektorých druhov rias.
  • populácia: Za posledných sto rokov sa počet obyvateľov tohto zvieraťa znížil o polovicu. Hlavne kvôli tomu, že pytliaci mazaný vyhnúť zákaz zabitie býka (s odkazom na sebaobranu). Posledných 10 rokov sa však tento buvol postupne znovuzrodí a podľa niektorých informácií tento rohatý zástupca divokej prírody v priebehu nasledujúcich desiatich rokov prestane byť ohrozeným druhom.

Takže väčšina divokých byvolov je na pokraji zániku, čo je vina samotného človeka, a toto zviera dáva vynikajúce mlieko, pomáha poľnohospodárom pri pestovaní pôdy a tiež ničí burinu a nespôsobuje žiadnu škodu jej existenciou.

Pytláctvo je zakázané vo všetkých krajinách, kde žijú títo chrobáci chrobákov, ale bezohľadní občania stále dokážu zabiť dobrého veľkého chlapa pre svoje luxusné rohy, čím zbavujú turistov možnosti vidieť toto nezvyčajné zviera.

Plemeno: Buvoli (ázijský a kafír)

Veľkosti sú malé, stredné alebo veľké. Dĺžka tela je 100 - 290 cm, dĺžka chvosta je 15 - 90 cm, výška chodca je 62 - 180 cm, hmotnosť 150 - 1200 kg. Budovať ťažké. Zadná strana je rovná. Krk je stredne dlhý, väčšina z nich je mohutná a silná. Hlava je veľká s predĺženým papulou. Oči sú relatívne malé alebo veľké. Shea široký, krátky, stredne dlhý alebo dlhý. Chvost je krátky alebo dlhý. Rohy majú rôznorodý vzhľad. Majú mužov aj ženy (títo majú menej). Rohy strednej dĺžky sú 15–40 cm, sú rovné a smerujú dozadu. Rohy ázijského byvola dosahujú dĺžku 35–195 cm, sú široké pri základni a zakrivené polmesiac dozadu a dovnútra, v priemere majú trojuholníkový tvar s vrcholom trojuholníka smerujúcim dovnútra. Rohy afrického byvola sú veľmi premenlivé, ich základne môžu stáť v značnej vzdialenosti od seba alebo sa môžu navzájom spájať, môžu byť krátke a zakrivené polmesiace dozadu alebo veľmi dlhé a zakrivené do strán, chrbát a hore, ktoré idú späť a dovnútra, pri základni je priemer rohov trojuholníkový , Stredné kopytá sú veľké, široké a okrúhle, s bočnými silne vyvinutými (ázijskými a africkými byvolmi) alebo strednými kopytami krátkými a okrúhlymi a malými bočnými kopytami (anoa).

Srsť je nízka alebo stredne dlhá, mäkká alebo hrubá, niekedy čiastočne chýba. Jeho sfarbenie na chrbtovej strane tela v pomazaní od hnedej po čiernohnedú, brušnú svetlohnedú, V ázijskom byvoli majú chrbát a brucho farbu od tmavosivej po čiernu, av africkom buffalo od červenohnedej až hnedej až hnedej až po čiernu.

Lebka je masívna, v ayaoa krátka a široká, ázijský a africký byvol - predĺžený. Zásuvky sú veľké. Ich hrany sú rozšírené do strán. Čelná časť je široká.

Diploidný súbor chromozómov v Aioa 48, ázijský byvol 50, africký buvol 52-54.

Distribuované v Afrike, Indii, ostrove Shrn La, Nepále, Barme, Thajsku, južnej Číne, Kampuchea, Laos, na ostrovoch Kalimantan, Su-lavesi. Filipínsky.

Žijú v lesoch a hustých húštinách, vrátane rovín a hôr, ktoré sa tiahnu do výšky 3 000 metrov nad morom. Kŕmia sa hlavne na bylinných rastlinách, suchozemských, močiarnych a vodných. Aktívne ráno, večer a noc. Držať páry a rodiny skupiny (Anoa) alebo viac či menej veľké stáda (ázijských a afrických byvolov). Spravidla nie je sezónnosť v šľachtení. Narodenie mláďaťa je však zvyčajne načasované do konca suchého obdobia. Trvanie 9,0-10 mesiacov tehotenstva (Anoa a ázijské byvolov) alebo 10- 11 mesiacov (Africký byvol). Samica prináša jednu, zriedka dve mláďatá. Laktácia trvá 6-9 mesiacov. Sexuálna zrelosť nastáva za 1,5-2,5 roka. Priemerná dĺžka života do 20-25 rokov.

Anoa - V. depressicornis H. Smith, 1827 (ostrov Sulawesi),

Ázijský byvol - V. arnee Kerr, 1792 (India, Srí Lanka, Nepál, Barma, Thajsko, Južná Čína, Kampuchea, Laos, ostrov Kalimantan a Filipíny),

Africký byvol - V. caffer Sparrman, 1779 (Afrika).

Rôzni výskumníci prezentujú systém rodu rôznymi spôsobmi. Simpson (1945), I.I. Sokolov (1953) a Heptner (1961) všetky vyššie uvedené typy sú klasifikované ako samostatné rody: Anoa H. Smith, 1827, Buba-lus H. Smith, 1827 a Syncerus Hodgson, 1847. Filipínsky byvol z B. arnee sa niekedy rozlišuje ako špeciálny typ ІВ. mindorensis Heude, 1888, a trpasličí byvol z B. caffer v špeciálnom druhu B. nanus Boddaert, 1875.

Ázijský byvol je domestikovaný a nachádza sa v mnohých krajinách.

„Červená kniha“ zahŕňa: ako ohrozený poddruh ázijského byvola z ostrova Mindoro (zo skupiny filipínskych ostrovov) (B. arnee mindorensis Heude, 1888 (počet asi 150 hláv do roku 1971), poddruh anoa zo severu Sulawesiho polostrov - V. depressicornis depressicornis H. Smith, 1827, a z hornatých oblastí ostrova Sulawesi V. d. Quarlesi Owens, 1910 (počet je veľmi malý a sú blízko k úplnému vyhynutiu) a ako malý druh, ktorý čoskoro môže byť ohrozený, ázijský byvol (počet asi 2 tisíc v roku 1972 v Indii a Nepále gólov).

Poddruh ázijského býka

Existujú dva druhy masívnych inscenácií: Ázijské (Bubalus) a Afriky (syncerus), Ázia je najbežnejšia na planéte a zahŕňa niekoľko poddruhov:

  • Anoa alebo indonézsky byvol je endemický v Indonézii, zahŕňa horské a obyčajné druhy, vďaka svojej malej veľkosti sa nazýva trpaslík, nachádza sa hlavne vo voľnej prírode a je ohrozený vyhynutím.
  • Tamarau je tiež trpasličí byvol žijúci na Filipínach. Externe podobný pomazaniu má rovnaké krátke, rovné, smerované chrbtové rohy. Divoká populácia rýchlo mizne.
  • Indián (arnie) - žije v Indii a blízkych regiónoch, pochádza z pôvodného belošského typu a niekoľkých ďalších plemien oddelených podľa regiónov a biotopov vrátane rieky a močariska.

Galéria: vodný byvol (25 fotografií)

Africký divý býk (byvol)

Africký alebo kaffirský byvol je sám v buvolej rodine. to šampión medzi býkmi hmotnosť a veľkosť: telo dosahuje dĺžku tri metre, dospelý samec váži asi jednu tonu. V kombinácii s čiernou farbou a mohutnými rohmi vyzerá vzhľad afrického byvola úžasne. Charakteristickým rysom - silne zakrivené rohy a "štít", ktoré pokrývajú čelo. Africkí byvoli majú niekoľko odrôd, ktoré sa líšia od regiónu a biotopu.

Keďže populácia voľne žijúcich zvierat v Afrike je dobre zachovaná a má veľa škôd na plodinách, sú lovené. Africký jelen nie je ľahká korisť. Napriek zlému zraku má schopnosť bežať pri rýchlosti 57 km / h a rozlišuje zvukové signály kongenérov. Stádo 400 - 500 hláv, zhromaždené v poplachu, môže urobiť veľa hluku. Môžete poraziť afrického byvola len tým, že ho chytíte za stráž.

Kvôli neschopnosti skrotiť býka Kaffirovcov bol na kontinent privezený miernejší ázijský, pričom si zaslúžil miesto medzi domácimi zvieratami.

Pôvod a výber

Najstarší predstavitelia tohto druhu Bubalus Arnie sú považovaní za divokých indických býkov, z ktorých pochádzajú všetky domáce formy. Na Kaukaze sa domestikovaný Arnie objavil tak dávno, že je považovaný za domorodé zviera. Ľudový chov dal čiernym býkom silný, podsaditý vzhľad, vhodný na použitie ako koronárna sila. V ázijských krajinách bol ázijský býk kultivovaný niekoľko tisícročí av stredoveku migrovali do statkov južnej Európy a Zakarpatska.

Byvol a obyčajná domáca krava sú blízki príbuzní z tej istej podrodiny, ale ich kríženie ich prirodzene ešte nemá žiadny úspech. Buffalo je však dokonale prekrížené so zebom, čo dáva plnohodnotnému potomstvu, ktorý je schopný sa krížiť s dobytkom. Priaznivé vlastnosti buffalo (vytrvalosť, odolnosť voči chorobám) sa tak prenášajú na výsledné hybridy. Chovatelia hospodárskych plemien sa snažia udržiavať čistotu, len občas osviežujú krv krížením s obyvateľmi fariem v iných krajinách.

Vzhľad a zvyky

Vodný byvol sa nazýva voda kvôli zvyku dlhého vyhrievania v plytkých vodách. To šetrí zviera pred hmyzom a prehriatiu, okrem ázijských rád jedia morské riasy, V niektorých prípadoch hrozí nebezpečenstvo, že sa unášané vozne utopia, ak jeleňový jelen náhle chce ležať v chladnej rieke.

Vodné byvoly rohy sú ploché a dlhé, ale nie kondenzovaný na čele, v Afrike. S vekom, sú stočené dozadu, a môže rásť až 2 metre. Zriedkavé telo je pokryté dlhou srsťou, farba čierna. Buvoli sú menšie, majú krátke rovné rohy alebo sú úplne bez nich. Teľatá sa rodia červená.

Divoké vodné byvoly - kolektívnych mstiteľov, Iba vôňa tigra slúži ako signál na zhromaždenie, zoradenie a začatie prenasledovania. Tak ako vo všetkých stádach divokého jeleňa, aj starého vodcu môže vyhnať mladý muž. Vedie osamelý život "starý" agresívne, snažia sa zahnať bizónov stáda domov. Pre pastierov je veľký problém: oni sú narodení teliat nie sú príliš vhodné pre domáce údržbu a majú divokú povahu.

Na rozdiel od afrického byvola sa ázijské ľahšie skrotia a používajú sa v domácnosti niekoľko tisíc rokov. V Indii, kde sú kravy nedotknuteľné, nie je to len sila kravy, ale aj zdroj hovädzieho mäsa a koží.

Kaukazského čierny býk, priamy potomok ázijské, takmer na nerozoznanie od materskej spoločnosti. Nemá vlasy, väčšie veľkosti, hmotnosť samíc dosahuje 500 kg. Udržiavanie týchto zvierat v podmienkach hornatého terénu s obmedzeným trávnatým porastom a bažinatými údoliami ospravedlňuje: „kaukazský“ je nenáročný na jedlo a miluje vlhkosť.

Pin
Send
Share
Send
Send