Všeobecné informácie

Hlavné a najbežnejšie druhy divých husí

Pin
Send
Share
Send
Send


Väčšina ľudí pozná hrubšie domáce plemená a často si neuvedomuje, že v prírode existuje veľa divokých druhov. Divoké husi sú považované za kačacie rodiny. Existuje však niekoľko rozdielov:

  • dlhý krk
  • silná stavba,
  • veľký zobák.

Každé plemeno má svoje vlastné vlastnosti.

Je bežné, že divoké husi trávia väčšinu času na pevnine, ktorá ich vyhodí z kačíc a labutí. Môžu žiť na pobreží čerstvých a slaných vôd. Keď lietajú, vydávajú charakteristické výkriky.

Sivé husi

Plemeno patrí medzi najznámejšie zo všetkých žijúcich v našej krajine. To je veril, že to bolo od šedých husí, že domáce sivé vtáky išli. Divoký sivohnedý oblek s bielym perím na hrudi a bruchu, na hlavnej farbe má škvrny tmavej farby. Oblasť distribúcie je dostatočne veľká - od západnej Európy po polárny región. Tam sú vtáky v Iráne, Afganistane, Španielsku, v regióne Volha a Ural.

Toto plemeno je považované za najväčšie. V priemere vážia zástupcovia od 2 do 4,5 kg, hmotnosť samcov je viac ako 6 kg. Vtáky majú veľké telo s dĺžkou približne 90 cm.

Napriek podobnosti so sivými bratmi má plemeno svoje vlastné vlastnosti. Vtáky majú rovnakú hnedo-sivú farbu, ale zároveň tmavú farbu zobáku, ktorá je zdieľaná oranžovou farbou. Veľkosť egrešov fazuľa je o niečo menšia, priemerne jedinci vážia asi 4,5 kg. Z vtákov žijúcich na našom území sú to práve chrobáci bôbov, ktorí sa najprv vydávajú na lety, na začiatku jari môžete vidieť zástupcov doma.

Najčastejšie sa môžete stretnúť s týmito husami na území tundry alebo tajgy. S nástupom chladného počasia lietajú na východ. Rozsah distribúcie je z Altaj do Mongolska.

Polárne husi

Vtáky majú veľmi krásny vzhľad, ktorý uprednostňuje biely oblek. Krídla sú zdobené čiernymi pruhmi. V priemere jeden človek váži asi 5 kg s dĺžkou tela asi 80 cm a je takmer nemožné stretnúť sa s bielou husou v strednom Rusku. Jeho lokalitou je ostrov Wrangel a arktické pobrežie. Zimné vtáky trávia v Mexickom zálive av južných krajinách.

Patria do veľkého druhu, vzhľad je podobný ako u husej husky. Zo všetkých divých predstaviteľov suchých výhonkov majú najdlhšie zobáky. Vtáky majú veľmi neobvyklé perie. Horná časť tela je tmavo hnedá, rozjasňuje sa smerom dole. Chrbát a boky sú zdobené pruhmi hnedej farby. Na krku predné svetlé perie rastie.

Lokalita je hornatá a stepná oblasť južnej Sibíri, ako aj Mongolsko. Môžete sa stretnúť so suchými chrobákmi v Číne, v regióne Amur, na Sachalin. S nástupom zimy migrujú vtáky do východných častí Číny a Japonska.

Horské husi

Plemeno má najvyšší let, husi môžu vyliezť do výšky 10 km. Môžete sa stretnúť so zástupcami na pobreží nádrží nachádzajúcich sa v horách, preto si zaslúžite zaslúži meno. Vtáčie hniezdo v Pamirs, Tien Shan, Altaj. V zime choďte do Indie. Priemerná hmotnosť horskej husi je o niečo viac ako 3 kg.

Vtáky majú šedý oblek, hlava a krk sú snehovo biele. V zadnej časti hlavy sú jasne viditeľné dva čierne pruhy. Farbenie zobáku a končatín žlté.

Kuracie husi

Neobvyklý názov spojený s neobvyklým vzhľadom a funkciami správania. Husi sú veľmi veľké, môžu priberať od 4 do 6,8 kg s dĺžkou tela asi jeden meter. Dominantný oblek je sivý s veľkým množstvom svetlých škvŕn roztrúsených po povrchu tela. Hlava je malá, s krátkym krkom a zobák, ktorý je krátky s ohybom, robí vtáky úplne odlišné od ich príbuzných. V porovnaní s ostatnými husami majú dlhé končatiny, ktoré končia čiernymi prstami.

Tento druh nemá silnú vášeň pre plávanie a lietanie, a radšej trávia veľa času na pobreží. Kuracie husi sú bežné v Tasmánii a južnej Austrálii.

Nílske husi

Distribuované v Afrike v údolí Nílu. Niektorí zástupcovia hniezdia v Holandsku a Anglicku. Pre stavbu hniezd využívajú domy, stromy, ale väčšina z nich je umiestnená na zemi. Vtáky dokážu dobre plávať, ale do vzduchu sa dostávajú len s veľkou potrebou.

Husy a husi majú rovnakú farbu: prsia sú pokryté sivým perím, krčná oblasť je hnedá, hlava je snehovo biela, ale môžu byť aj hnedé škvrny. Krídla hnedej farby sú zdobené svetlými pruhmi. Egypťania pripisovali husi Nílu posvätným vtákom.

Andské husi

Vtáky majú veľmi krásny vzhľad. Toto je uľahčené snehovo bielou farbou peria, na ktorej sú tmavé pruhy. Začínajú vzadu, klesajú na krídla a dotýkajú sa chvostového pera. Farbenie zobáku a labiek červené. Zástupcovia v priemere vážia približne 3,5 kg. Názov sa vzťahuje na lokalitu husí - sú to Andy. Stretnutie s vtákmi môže prekonať iba výšku viac ako 3 km.

Husi Magellan

Stojí za to spoznať plemeno bližšie kvôli neobvyklému obleku. Hlavné perie je biele so sivými pruhmi. Husy sa môžu pochváliť hnedým perím a žltými labkami. Husi sa vyznačujú čiernymi končatinami a neprítomnosťou hnedej farby. Hniezda sú postavené na trávnatých plochách krajín Južnej Ameriky.

Husi bieleho

V oblasti Aljašky sa môžete stretnúť so zástupcami tohto plemena. Telo malej veľkosti je pokryté šedo-modrým perím. Biela hlava a perie rovnakej farby zostupujú na zadnej strane krku. Zobák je sivý a jeho základňa je ružová. S nástupom zimy, niektoré vtáky idú do západnej časti Severnej Ameriky. V Rusku je oblasť distribúcie Chukotka, Anadyrský záliv, Kamčatka, veliteľské ostrovy.

Vlastnosti napájania

Divoká husa je býložravec, vhodné sú pre ne akékoľvek potraviny rastlinného pôvodu. Na jar uprednostňujú kŕmenie výhonkov rastúcich v blízkosti vodných útvarov, môžu nájsť potravu na zemi, čo zahŕňa prvé rastliny, ktoré sa vyliahnu po zmiznutí snehovej pokrývky.

Počas obdobia hniezdenia uprednostňujú husi jesť spodné časti trávy, ktoré sú v tesnej blízkosti koreňov, po narodení mladej populácie začínajú jesť svoje obvyklé jedlo.

Obdobie hniezdenia

Divoké husi začínajú stavať hniezda od troch rokov. Po lete si okamžite vyberú miesto pre budúcu výstavbu. Hniezda sú konštruované len v čase, keď je zemina úplne bez snehovej pokrývky. Celú budovu vykonáva husa a tento pár sa po príchode obnovuje.

Hniezda sú vytvorené z:

  • vetvy,
  • palice,
  • a vodných rastlín.

Mäkká tráva je materiál, ktorý položí hniezdo na dno. V jednej sezóne pri kladení divokej husi môže byť asi 10 vajec. Farba škrupiny závisí od druhových charakteristík. Najbežnejšia farba je biela so škvrnami zelenej farby. Vaječné obdobie začína na jar, o niečo menej často s nástupom leta. Na vajcia sedia len husi. Ak je potrebné opustiť hniezdo, samičky zakryjú spojku trávou a nejdú ďaleko. Budúci potomkovia sú stále v nedohľadne, dokonca aj v okamihu, keď sa živia.

Husa zelená (Anseranser)

Vtáky tohto plemena sú najznámejšie medzi ostatnými, ktorí žijú na našom kontinente. Považujú sa za predkov našich domácich šedých husí. Divoké druhy majú sivohnedú farbu, biele prsia a brucho, nad ktorými sú rozptýlené tmavé škvrny. Vták žije v krajinách západnej Európy, v celom bývalom ZSSR, hniezdi v severnej Dvine, Karélii, niekedy mimo Uralu av regióne Volhy. Nachádza sa v Afganistane, Iráne av Španielsku. Habitat prichádza do polárneho kruhu.

Sivá husa patrí k veľkým druhom, jej priemerná hmotnosť sa pohybuje od 2 do 4,5 kilogramu a niektorí muži dosahujú hmotnosť 6,5 kg. Telo je veľké, dĺžka - od 70 do 90 centimetrov.

Táto divoká husa je veľmi podobná šedej, ale stále má svoje vlastné vlastnosti. Má tiež hnedo-sivú farbu peria, ale vyznačuje sa tmavým zobákom s charakteristickým oranžovým pásikom v strede, ako je vidieť na fotografii. Žuvačka je tiež o niečo menšia ako šedá, má priemernú hmotnosť 4,5 kilogramu. V našej krajine je to jeden z najskorších sťahovavých vtákov, už v polovici marca priletia do svojej vlasti mnohé čučoriedky.

Tento druh žije hlavne v tajge a tundre, v zime letí do južných oblastí východnej polokoule. Zvlášť často sa toto plemeno nachádza v Altaj a v Mongolsku.

Biela alebo polárna husa

Jedná sa o veľmi krásny pomerne veľký druh, ktorý má na konci krídel snehovo biele perie s čiernymi pruhmi (viď foto). Má priemernú hmotnosť približne 5 kilogramov, dĺžku tela až 80 cm. V našej krajine je to dosť vzácny zástupca divokých husí. Žije na arktickom pobreží, na ostrove Wrangel. Pre zimovanie letí do Mexického zálivu, ako aj na juh.

Ďalšie veľké plemeno, ktoré vo vzhľade pripomína bean goose. Líši sa, možno, od všetkých ostatných divokých husí s dlhým zobákom. Dokonca aj na suchom vysávači je krásne sfarbenie. Má teda tmavohnedú hornú časť tela, o niečo ľahšiu nižšie a hnedé pruhy na zadnej strane a bokoch. Predná časť krku a tváre sú svetlej farby, ako je vidieť na fotografii.

Tento druh žije v hornatých a stepných oblastiach južnej Sibíri, v Mongolsku, v severnej časti Číny. V našej krajine, hniezda v oblastiach regiónu Amur, v Transbaikalia a na ostrove Sachalin. Pre zimu, spravidla veľká pagoda divokých husí letí na východ Číny a do Japonska.

Zaujímavé! V čínskom meste Chang'an je veľká tehlová veľká pagoda divokých husí. Dnes je to sedemvrstvová konštrukcia s výškou nad 64 metrov. Z jeho vrcholu je výhľad na celé staré mesto. Pagoda dostala svoje meno vďaka starovekej legende. Hovorí o tom, ako sa Buddha na týchto miestach podarilo prekonať túžbu jesť krásne voľne žijúce vtáky.

Tento druh je držiteľom záznamu v letovej nadmorskej výške, vtáky môžu dosiahnuť výšku 10 000 metrov. A to napriek tomu, že ich priemerná hmotnosť je okolo 3,2 kilogramov. Táto husa dostala svoj názov vďaka svojmu prostrediu. Usadzuje sa na brehoch horských jazier a riek, ako aj na skalách. Obýva horské jazerá Pamirs, Tien Shan, Altai, ako aj rezervoáre ľudovej republiky Tuva. Zimovanie sa vykonáva prednostne v Indii.

Horská husa má sivé perie s bielou hlavou a krkom. Na zadnej strane hlavy sú dva výrazné čierne pruhy. Nohy a zobák sú žltej farby, ako je jasne vidieť na fotografii.

Táto husa dostala svoj nezvyčajný názov nielen kvôli svojmu neobvyklému vzhľadu, ale aj kvôli svojmu správaniu. Jedná sa o pomerne veľký vták, ktorý váži asi 4-6,8 kilogramov s dĺžkou tela až 100 cm. Má sivú farbu s bielymi škvrnami v celom tele. Z hláv, z vonkajšej strany sa odcudzuje malá hlava, krátky krk a krátky zakrivený zobák. Dokonca majú neobvyklé husi dlhé nohy s krátkymi čiernymi prstami.

Títo vtáci plávajú a neochotne plávajú, takže trávia väčšinu svojho času na zemi. Zoznámte sa s kuracími husami na ostrove Tasmánia av Južnej Austrálii.

Nílsky hus

Tento druh žije v Afrike, prednostne na juh od Sahary av údolí Nílu, a tiež vzácne populácie žijú v Holandsku a vo Veľkej Británii. Ide o pozemné husy, ktoré žijú na súši, ale môžu hniezdiť na budovách a stromoch. Oni tiež dobre plávať, ale lietať tvrdo a zriedka.

Samice aj samci majú rovnakú farbu: sivé prsia, hnedastý krk, biela hlava s niektorými škvrnami hnedých, hnedých krídel s bielymi pruhmi. Je pozoruhodné, že medzi starovekými Egypťanmi boli tieto vtáky považované za posvätné. Môžete sa na ne pozrieť z fotografie.

Toto je ďalšia krásna a mierne nezvyčajná divoká husa. Má biele telo s tmavými čiernymi pruhmi na chrbte a krídlami, čierny chvost. Na bielom pozadí výrazné červené labky a zobák. Hmotnosť malého - len asi 3,5 libier. Na základe tohto mena je zrejmé, že vtáky žijú v Andách v nadmorskej výške viac ako 3000 metrov - z Peru do Argentíny.

Magellanova husa

Toto plemeno si zaslúži pozornosť vďaka svojej krásnej farbe. Jedná sa o malého vtáka s hmotnosťou do 3,1 kg s bielym hlavným perím, ktoré sú sivé pruhy. Opečeniu samíc však dominuje hnedá farba, ktorá je jasne viditeľná na fotografii. Majú tiež inú farbu labiek: u mužov - čierna, u žien - žltá. Všetky zobáky sú čierne. Pre hniezdenie plemena Magellan si hus vyberá trávnaté oblasti Južnej Ameriky.

Biela husa

Tento druh sa nachádza hlavne na Aljaške. Má malé telo modrasto šedej farby s bielou hlavou a bielym krkom na zadnej strane. Neobvyklý šedý zobák s ružovým základom. V zime migrujú niektoré populácie do západných pobrežných štátov. Pokiaľ ide o našu krajinu, tieto husi žijú v Chukotke, najmä na pobreží Anadyrského zálivu, na Kamčatke, na ostrovoch veliteľov.

Husi sú tiež vodné vtáky, ktoré vyzerajú ako mnohé druhy divých husí, ale zvyčajne sú menšie. Majú krátky zobák, krátke nohy čiernej farby a prevládajú aj tmavé farby v perách. Ani husi nevytvárajú typickú husiu husu. Ich plač je skôr štekajúceho psa, kratší a kratší. Existuje medzi nimi aj mnoho druhov. Hlavné a najbežnejšie sú diskutované nižšie.

Je to najznámejší zástupca tohto druhu divých husí. To je tiež často nazývaný severoamerická husa, pretože žije hlavne v Kanade a Aljaške. Medzi týmito husami je asi 12 poddruhov, pretože veľkosť a perie vtákov vo veľkej miere závisí od biotopu.

Hlavné druhy sa usadzujú v oblastiach od Arktídy až po sever Spojených štátov a nachádzajú sa aj v Škandinávii a Veľkej Británii. Tieto vtáky majú šedo-hnedé perie s bielym prsníkom, čiernym krkom a hlavou. Ich jasným znakom je biela svetlá škvrna na lícach a biely pruh na chvoste.

červená

Tieto divoké husi sú malé, ale najjasnejšie a najneobvyklejšie farby. Takže majú červenú hruď s bielym okrajom, svetlé škvrny na lícach, biele škvrny v blízkosti zobáku, čierne chrbát a čierne brucho. Tento typ husí sa tiež ľahko odlišuje iným vonkajším znakom - majú dosť hrubý krk a nezvyčajný chumáč hlavy. Ide o vzácny druh, ktorý žije v tundre na Taimyr, ako aj zimy v južnej zóne Kaspického mora a v regióne západného Čierneho mora.

Tento typ husí vďaka svojej malej veľkosti vyzerá skôr ako kačica ako hus. Majú krátke nohy, skôr dlhé telo. Ide o najmenší druh zo všetkých husí. Líši sa aj tmavo čierna farba peria. Len chrbát a krídla majú hnedé škvrny, a dokonca aj na krku je biely pruh, ako na fotografii.

Čierne husi sú vzácne vtáky, ktoré obývajú zóny tundry. Najmä hniezdia v Severnej Amerike, v pobrežných tundrových zónach Eurázie a dokonca aj za polárnym kruhom. Zima sa trávi na brehoch Anglicka a Dánska, v Severnom mori.

Tento typ má veľmi podobný vzhľad ako kanadská značka, ale má menšiu veľkosť, váži iba 2,5 kilogramu. Farebné perie dvojfarebné: čierne na vrchu, biela na spodnej strane. Šedé pruhy sú viditeľné na bokoch, rovnako ako biele škvrny na lícach, pre ktoré vták dostal svoje meno. Táto husa žije v horských oblastiach Európy, najlepšie v tundrových zónach. Beží dobre, a tiež má rýchly ľahký let.

Vlasti tohto plemena husí Hawaii, kde stále žijú väčšinou vo voľnej prírode. V Európe sa však tento vták často chová ako domáci vták. Na rozdiel od iných husí, Hawaiian má nedostatočne rozvinuté membrány na svojich labkách, preto pláva málo a žije viac na zemi. V roku 1950 bola populácia týchto vtákov na pokraji zániku, ale snahy ekológov ešte neumožnili ich úplné vyhynutie. Havajská hus je dodnes vzácnym druhom. Pozrite sa na jeho exteriér na fotografii.

Viac informácií

Divoká husa biela je vynikajúcim predstaviteľom pernatého kráľovstva

Kholmogorsky - králi husi

Pýcha akéhokoľvek kláštora - veľká sivá husa

habitat

Biotopy závisia od druhu. Divoké husi sa nachádzajú na miestach v blízkosti vodných plôch:

  • na mokrých lúkach,
  • v zarastenej bažine
  • v ústiach riek,
  • v blízkosti potoka
  • jazerami, rybníkmi atď.

Husa je bylinožravý vták, preto trávi trávu, riasy atď.

Môže jesť bobule a zrná. Na jar sa živí výhonkami v blízkosti vodných útvarov a tým, čo nájde na zemi. Využíva mladú trávu, ktorá rastie po snehu.

Počas hniezdnej sezóny sa mení chuťová závislosť vtákov. Počas tohto obdobia jedia rdest - trvalka vodnej rastliny. Po vychovávaní kurčiat prejdú na svoje obvyklé jedlo - vegetáciu v blízkosti vody.

hniezdenia

Takmer všetky druhy divých husí sa stanú pohlavne dospelé o tri až štyri roky života. Keď prídu na hniezdenie, okamžite si vyberte miesto pre hniezdo. Sú zapojení do výstavby, akonáhle ľadu a snehu zostúpiť. Samice sú zodpovedné za štruktúry a robia ich z pobrežných rastlín, niekedy z pobočiek. Vnútri je pokryté odumretým drevom a mäkkou trávou.

Od konca marca do júna, husa leží asi desať vajec. Высиживая потомство, она не покидает гнездо, может только отлучиться недалеко, чтобы покормиться, предварительно слегка забросав кладку пухом и сухостоем. Птенцы выходят на двадцать восьмые — двадцать девятые сутки.

Во второй половине сентября дикие гуси, зимующие на севере, отправляются в полет. В конце октября трогаются в путь те, кто проводит зиму в более теплых краях. Перелеты зависят от вида птиц. Angrešt z fazule čaká zimnú sezónu na brehu Atlantiku a sivé husi lietajú do Afriky, Ázie a teplejších miest v Európe.

Polárna husa odchádza na zimu na pobreží Tichého oceánu, husi s bielou frontu v západných Spojených štátoch a husi s bielou prednou časťou v krajinách so subtropickou klímou. Ďalší druh, Piskulka, migruje do Grécka, Číny, Kaspického mora a pobrežia Čierneho mora.

Existuje niekoľko druhov vtákov, ktoré sa líšia vzhľadom, majú rôzne návyky a nachádzajú sa na rôznych miestach.

Neexistuje jednoznačná odpoveď na otázku, koľko husi váži, ukazovatele rôznych druhov sa líšia.

Biela alebo polárna husa

Tento veľmi svetlý a veľký vták, pokrytý slabo bielym perím s čiernymi pruhmi, váži približne päť kilogramov. Veľkosť tela je asi 80 cm, v Rusku sa nachádza iba v Arktíde, na ostrove Wrangel. Zimné odlety do Mexického zálivu alebo do iných južných oblastí s teplým podnebím.

Iný názov je čínska husa. Má zobák, ktorý je dlhší ako iné divoké druhy a jeho domáci príbuzný.

Váži asi 4,8 kg. Zafarbenie hornej časti krku, horná časť hlavy je tmavo hnedá. Boky a chrbát sú hnedé s hnedými pruhmi, veľké na krídlach, malé po stranách. Labky červenkastého odtieňa, zobák s bielym okrajom na základe. Táto čierna husa sa vyznačuje belavým farebným krkom a lícami.

Rozdiel medzi husami a husami je výrazný: samec má charakteristický rast na zobáku.

Aj keď druh vie, ako lietať, zvyčajne horské husi chodia dobre na zemi, môžu dokonca bežať. Vynikajúce plávanie a potápanie. Nadmorská výška niektorých jedincov je 10175 metrov (nad Himalájami), nad nimi lietajú len supi.

Nachádzajú sa v horách Strednej Ázie, obývajú aj horské oblasti Strednej Ázie. Niektoré vtáky stavajú hniezda v nadmorskej výške 5000 metrov. Radšej jedia v horách a na pláňach.

Ako vyzerá leták s dlhým hrdlom? Farba tela je sivastá, tmavý pretiahnutý krk s bielym priečnym prúžkom, biela hlava s dvoma čiernymi pruhmi. Labky a zobák sú oranžovo-žltej farby. Neexistujú žiadne viditeľné rozdiely medzi pohlaviami. Telo 71 - 76 cm dlhé, priemerná hmotnosť do troch kilogramov, vysoké nohy, zobák skrátený.

Jeho názov pre divokú husu je trochu nezvyčajný, získaný nielen pre svoj vzhľad, ale aj pre svoje zvyky. Hmotnosť tohto druhu dosahuje 6,8 kg, veľkosť tela - asi meter. Šedé perie s bielymi znakmi. Hlava je malá, krk je kratší ako u iných druhov. Malý zobák klesol. Nohy sú podlhovasté, s krátkymi prstami čiernej farby. Nemajú radi plávanie a lietanie, takže sú väčšinou na brehu. Žijú na ostrovoch v južnej Austrálii.

Husa Nílová patrí medzi kačacie rodiny. Široko rozšírený v Afrike, najmä v blízkosti Nílu. V Afrike sa považujú za škodcov, pretože ničia plodiny, pošliapajú ich a jedia.

V Európe, v 18. storočí, najmä v Nemecku, Holandsku, Spojenom kráľovstve a Francúzsku, sa tento druh dovážal s cieľom domestikácie ako dekoratívne. Ale niektorí vtáci unikli do voľnej prírody. Husí Nílu sa preto nachádzajú vo voľnej prírode.

Zvonka sú stredne veľké, nohy sú podlhovasté a červenohnedé, krídla sú široké, s holými výrastkami na záhyboch. Telo je dlhé od 63 do 73 cm, rozpätie krídiel je od 134 do 154 cm, hmotnosť sa pohybuje od 1,1 do 4 kilogramov.

Vtáky majú charakteristické „okuliare“ okolo očí - čokoládovú farbu, širokú. Všeobecná farba má okrové, hnedasté a hnedé tóny, strieborný vzor. Zobák ružovkastý odtieň, ohraničený pruhom čokoládovej farby. Krídla sú biele, perie je tmavé, kontrastné. Samce sú väčšie ako samice, ale farba je podobná, z ktorej je pohlavný diffeomorfizmus slabo vyjadrený.

Andská husa tiež vyniká svojím skvelým vzhľadom. Tento biely vták s tmavými pruhmi na chrbte a krídlach má tiež čierny chvost. Červené labky a farebný zobák účinne kontrastujú so snehovo bielym puzdrom. Táto malá pernatá váži približne 3,5 kg. Názov sa vzťahuje na biotop - Andy v Južnej Amerike.

chov

Chov divých husí- Je to jednoduché, vtáky sú celkom nenáročné.Je možné ich rýchlo nasadiť na ruky.

Pomer vyžaduje dostatok trávnych porastov, ako aj dostatok vody. Studené vtáky ľahko tolerujú, iba vajcia sú menšie. Aby sa domáce zvieratá mohli znásobiť lepšie, musíte zahrnúť elektrické osvetlenie.

Počas sezóny jedna fúka asi 80 vajíčok. V zajatí sa môžu chovné husi od ôsmich mesiacov vyliahnuť až do 15 vajec. Forma "rodina" by mala byť z jedného gander a sedem husí. V zime sa usadzujú samci. Mláďatá kŕmené trávami a trávou sa prenášajú do teplej miestnosti, zabezpečujú, aby sa nevrátili na chrbát, pretože sa nemôžu vrátiť do správnej polohy sami.

Divoké husi žijú na planéte mnoho storočí. Môžete ich veľmi ľahko skrotiť, problémy s chovom nie sú. Šanca, že budú žiť dlhšie v zajatí, ako vo voľnej prírode. Existuje niekoľko plemien divokých husí, všetky sa líšia vo vzhľade a zvykoch a od domácich príbuzných a medzi sebou. Väčšina druhov sa nachádza v Rusku, mnohé sú uvedené v Červenej knihe, lov je zakázaný.

Pin
Send
Share
Send
Send