Všeobecné informácie

Holuby Andijan

Pin
Send
Share
Send
Send


"Andijan" sa vyznačuje špeciálnou farbou. Nájdete tu viac ako 60 typov ich farieb, medzi ktoré patria čisté farby a rôzne odtiene a ich kombinácie. Zvlášť rozlišovať ich oči, pre ktoré existujú jasné kritériá. Holuby majú úžasnú farbu očí - mliečnu dúhovku. Niekedy je sivastý odtieň. Očné viečka sú biele, sivé alebo dokonca modrasté.

Jedným z ďalších prvkov, ktoré odlišujú pohľad, je hlava. V tvare sa podobá rozloženej guľke, ktorá končí malým chumáčikom. Holuby môžu byť aj chubaty a nosochubymi, niekedy sú tu aj vtáky s dvoma lipami.

Tieto vtáky sú zvyčajne klasifikované ako stredne veľké. Ich dĺžka tela je cca 40 cm, rozpätie krídiel - až 70 cm. Špeciálni chovatelia lásky Andidžanskí bojovníci vyhrali za svoje letové vlastnosti. Môžu lietať na oblohe až 8 hodín bez pocitu únavy. Niektoré mimoriadne silné vtáky lietajú a až 10 hodín v rade bez pristátia. Preto je toto plemeno považované za najlepšie pre prenos pošty. Prekonaním vzdialenosti stoviek kilometrov sa holub vždy vracia svojmu milovanému chovateľovi a majiteľovi.

Pôvod plemena

Tento poddruh pochádza z uzbeckých druhov a je považovaný za jeden z najstarších. Vtáky dostali svoje meno z miesta, kde boli chované - mesto Andijan. Trvalé šľachtiteľské práce viedli k výskytu pomerne silných a čistých druhov, ktoré sa stali populárnymi nielen v Uzbekistane, ale aj v Kirgizsku, ako aj v iných krajinách SNŠ. Získali popularitu a lásku nielen pre svoju lojalitu, farbu, čistotu a krásu očí, ale aj ich letové vlastnosti, ktoré sú horšie ako ostatné plemená.

Obsah a reprodukcia

Bob holuby majú širokú škálu farieb a ďalších funkcií, tak veľa chovateľov v chove nastaviť vlastné kritériá, ktoré musia spĺňať vták. To viedlo k tomu, že existuje dosť poddruhov a plemien so samostatnými hodnotiacimi kritériami. K vytvoreniu spoločného štandardu však došlo - na účely organizovania výstav. Chovatelia sa ho snažia nasledovať pri chove vtákov.

Pri šľachtení a chove vtákov sa neodporúča ich trvalo zamknúť v holubníku.

Mnohí chovatelia obmedzujú letové schopnosti vtákov na chladné obdobia, po ktorých sa cítia veľmi zle, čo negatívne ovplyvňuje možnosti letu a reprodukciu, ku ktorej dochádza na jar. Je možné množiť plemeno rovnakým spôsobom ako ostatní zástupcovia tohto druhu. Dodržiavajte hygienické normy v holubníku - čistota, suchosť a liečba chorôb a plesní. Taktiež je potrebné inštalovať špeciálne drevené základy alebo boxy s nízkymi stenami. Sú naplnené pilinami, niekedy zmiešanými so sadrou. Je tam, kde sa vyliahnu malé holuby.

Hlavné vlastnosti plemena

Je ťažké zamieňať vtáka s inými druhmi kongenérov.

Holuby Andijanu sú pomerne veľké. s hmotnosťou do 320 g Majú zvýšenú dĺžku tela do 37–40 cm široký obvod hrudníka (26–28 cm), krídla sú pritlačené k telu, ležia chvost 15-18 cm, v ktorom je 12–14 riadiacich perí.

rozpätie dosahuje 70 cm Nohy - rovné, dlhé, vysoké 10–12 cm Na dolných končatinách sú osrstené lohamy od 5 cm a krátke ostrohy. Zadná strana je plochá alebo mierne klenutá. Perie tohto druhu holubov je široké.

Hlava špeciálnej formy medzi obyvateľmi Andižanu je mierne oválna a plochá, podobná rozloženej guľke. Chubaty, nosochuby, dvojité pazúry odrody Andijan holubov. Oči sú biele, expresívne. Čelo je trochu šikmé.

Slabá stredná dĺžka do 18 mm biela, modrá alebo krémová. Oči - biele, modré alebo perlové, odtieň piesku je povolený. Niektoré sčervenanie je možné po lete, čo je vysvetlené únavou. Ceres pritlačené proti zobáku, jemné, biele s múčnatým povlakom, môže byť mierne vypuklé. Farba očných viečok a očí sa tvorí po prvom roztavení.

Tieto holuby sú krásne ako vo vzduchu, tak aj na zemi. Dekoratívne plemená sa vyznačujú vynikajúcim exteriérom a jasným spôsobom.

Divadelná podívaná lietajúceho bojovníka je fascinujúca. Hra vo vzduchu má niekoľko štýlov a každá z nich je pôvabná svojím vlastným spôsobom:

  • Vták stúpa do vzduchu v kruhoch a keď dosiahne výšku, začne hru, pravidelne sa vznášať, „tlieskať“.
  • Zadanie stĺpika vertikálne, bije jeho krídla hlasno, hojdať je rýchlo. Siahajúci do výšky niekoľkých metrov, vták robí ostrý vzad spurt, produkovať roll. V procese zrušenia sa stane niekoľko prevratov. Dĺžka stĺpa dosahuje 15 metrov. Tento typ letu je najobľúbenejší medzi chovateľmi holubov.
  • Zaveste počas letu. Vták letí pomaly, pravidelne visí vo vzduchu. Kĺb je sprevádzaný ventilátorovou expanziou chvosta. Ďalej vták letí s bojom, robí hladké kotrmelce. Tento typ letu je tiež charakterizovaný zvukom bitky.
  • V „páskovej“ hre sa vták pri normálnom lete vytratí, bez toho, aby opustil tyč a nevisel vo vzduchu. U niektorých plemien nie je takýto let vítaný a považuje sa za manželstvo.
  • Šroubový let. Niektoré plemená vstupujú do piliera a prechádzajú pozdĺž osi, ako keby boli zaskrutkované do výšky.

Holubica - opeřený spoločník človeka

Holuby sú dlhodobo sprevádzané ľudským životom v rôznych oblastiach pobytu. Aj v dávnych dobách bol vták skrotený, takže sa potuloval s prisťahovalcami po celom svete.

Legendy a tradície často hovoria holuby s funkciami mierových jednotiek, ktoré zostávajú lojálni v láske a priateľstve. Vták je považovaný za symbol duchovnej čistoty.

Trvalé susedstvo s ľudským obydlím urobilo ich biotop obvyklým, ale vlastnosti vtákov nie sú známe všetkým, ktorí kŕmia kŕdle vtákov alebo počúvajú charakteristické cooing. Každý vie, skrotený holubica, ktorá vták v biotopu povie tomu, kto miluje a pozná ich morálku.

Reprodukcia a životnosť holuba

Dvojice holubov pretrvávajú počas celého života. Ich starostlivosť je dojemná a sladká. Kartáčujú si perie, držia sa pohromade, priblížia sa k zobákom, ako keby sa bozkávali a vajcia spoločne inkubujú. Rozvíjajúce sa mláďatá sú kŕmené zmesou živín s strumou, až kým príde čas na prechod na semená rastlín.

Hniezdne obdobie nemá jasné hranice, vyskytuje sa hlavne od marca do októbra. Vtáky ležia 2 vajcia v hniezdach postavených pod strechami, v podkrovných zadných uličkách, priehlbinách muriva a ďalších miestach pripomínajúcich prírodné štrbiny.

Tvar domu je rovný. Skladá sa z listov trávy, dolu a listov, vetvičiek tak, že ich možno použiť opakovane, pokiaľ nie je predčasne detekovaný predátormi.

Objavili sa mláďatá úplne bezmocné, sotva pokryté chmýří. Len za mesiac získajú nezávislosť a pokúsia sa vyletieť z hniezda. Šesť mesiacov sa holuby stanú pohlavne zrelé a začnú zbierať pár.

Na fotografii je holubica.

V prírode je život holubov od 3 do 5 rokov. V zajatí pod dohľadom a so správnou výživou sa životnosť zvyšuje v priemere na 15 alebo viac rokov.

Prečo holubica tak odolné? Jeho tajomstvom je lojalita a nenáročnosť rodiny. Ľudia by to mali vedieť o holubov holubov, aby sa niekedy snažili o správanie okrídlených, po tisíce rokov zachovávajúc tradície predkov.

Pozrite si video: Klatschtümmlerflug, zahme Tauben, Deutsche Taubenschau 2014 (Jún 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send